joi, 1 aprilie 2010

In Glam Cafe se bea Julius Meinl

Scurt istoric: Fondatorul firmei Julius Meinl , a început activitatea de comerţ în anul 1862, cu un magazin specializat de vânzare a cafelei verzi. El prăjea boabele de cafea pe soba bucătăriei familiale şi boabele de cafea se ardeau foarte des. De aici a venit ideea inovativă a lui Julius Meinl de a vinde cafeaua proaspăt prăjită în micuţul său magazin.
În 1891 el a deschis o modernă fabrică de prăjit cafea, situat exact pe locul unde paşa Kara Mustafa a abandonat sacii de cafea în 1683 contribuind la raspandirea cafelei in Europa. După I-ul război mondial, în 1918 compania s-a extins în noile state din Europa Centrală şi de Est, apărute după dispariţia imperiului Habsburgic şi Otoman. Afacerea s-a dezvoltat şi a fost moştenită din tată în fiu.
La începutul celui de al - II-lea Război Mondial, Julius Meinl avea peste 1.000 de magazine. În timpul războiului, magazinele Julius Meinl au devenit un loc sigur de aprovizionare a populaţiei, ceea ce a creat o încredere enormă în numele Julius Meinl. Războiul a condus la pierderea sau distrugerea averii firmei în Europa Centrală.
La sfârşitul anului 1950 firma avea deschise filiale în Austria, Germania şi Italia, iar după 1989 a revenit în Europa Centrala şi de Est.
Mijlocul aniilor ’90 a însemnat o decizie strategică pentru firmă: a renunţat la afacerea cu magazinele detailiste şi a revenit la „rădăcini”: afacerea cu cafea şi ceaiuri.
Cafeaua Julius Meinl cunoscută deja în Austria şi Germania ca un standard de calitate şi excelenţă pentru cunoscători, a început să apară în mai toate ţările din Europa Centrală şi de Est.
Sortiment de cafea comercializat: Julius Meini 1862 premium produsa în fabricile din Vicenza, acest sortiment satisface toate cerinţele cafelei italiene. Boabele Arabica din ţinuturile de altitudine din America de Sud şi boabele Robusta sunt amestecate pentru a da gustului un caracter tipic italian, combinate armonios şi prăjite „tipic espresso“, puţin mai închis.

*sursa www.meinl.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu